2721303989
Σταδίου 36, Πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτα
Close

Ένα ερώτημα ταλαιπωρεί τις τοπικές κοινωνίες εδώ και πολλά χρόνια.

 Με ποιο σκεπτικό θα πρέπει ένας υποψήφιος, που θέλει να συμμετέχει σε ένα συνδυασμό τοπικής αυτοδιοίκησης, να ακολουθήσει και με ποιο τρόπο πρέπει οι πολίτες να αποφασίζουν πως θα ψηφίσουν. 

 Τα τελευταία πολλά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες ενός συστήματος που ο κάθε υποψήφιος συνδυασμός θα πρέπει να υποστηρίζεται από ένα πολιτικό κόμμα, βάση του οποίου θα στηριχθεί τόσο στις εκλογές όσο και στην θητεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να πρέπει υποχρεωτικά να ανήκουν και να υποστηρίζουν το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα. Να πρέπει σε τοπικό επίπεδο να μεταφέρουν τις απόψεις της πολιτικής σκηνής, με αποτέλεσμα οι πολίτες να διχάζονται μεταξύ τους, όχι για ένα θέμα που τους απασχολεί καθημερινά όλους, αλλά για θέματα που θα εξυπηρετήσουν το δικό τους συμφέρον χωρίς κανένα αντίκρισμα στην κοινωνία.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η δυνατότητα, ένας συνδυασμός να αποφασίσει να είναι ανεξάρτητος και να μην εξαρτάται από ένα πολιτικό κόμμα. Τόσο σε υποστήριξη όσο και σε κουλτούρα. Παράλληλα όταν αναφερόμαστε σε ένα ανεξάρτητο συνδυασμό, καταλαβαίνουμε όλοι, ότι θα συμμετέχουν άνθρωποι με δυνατή προσωπικότητα, με όρεξη για συνεισφορά στα κοινά, με διάθεση συνεργασίας με ανθρώπους άλλων πολιτικών αντιλήψεων και απόψεων.

Μια τέτοια προσπάθεια σε τοπικό επίπεδο έχει να προσφέρει πολλά, διότι οι πολίτες θα καλεστούν να ψηφίσουν ανθρώπους που γνωρίζουν από την καθημερινότητά τους, την προσωπική πορεία που έχουν χαράξει όλα τα προηγούμενα χρόνια τόσο στην επαγγελματική τους ζωή, όσο και στην προσωπική τους ζωή.

 Είναι άνθρωποι που συμμετέχουν σε διάφορα πολιτικά κόμματα είτε όχι, αλλά σε τοπικό επίπεδο συνεργάζονται και προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής της τοπικής κοινωνίας. Επίσης είναι άνθρωποι με διαφορετικά επαγγέλματα που ο κάθε ένας από το δικό του τομέα, αναγνωρίζει προβλήματα και αστοχίες και προσπαθεί να τα βελτιώσει. 

 Το διακύβευμα λοιπόν είναι τι χαρακτήρα τοπικής αυτοδιοίκησης θέλουμε. Είναι  στο χέρι μας να αλλάξουμε την κουλτούρα που μας έχει ποτίσει η πολιτική σκηνή όλα αυτά τα χρόνια και να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας ως τοπικές κοινωνίες. 

 Να αποφασίσουμε εμείς ποιους θα ψηφίσουμε, ανεξάρτητα από τις πολιτικές απόψεις του κάθε ενός, αλλά από το ποιος είναι σαν άνθρωπός και τι έχει καταφέρει μέχρι αυτήν την στιγμή. Τι έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία που δραστηριοποιείται και όχι επειδή ανήκει σε έναν πολιτικό σχηματισμό. 

 Με εκτίμηση

Νακόπουλος Αθανάσιος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *